background

Opleiding tot Integraal Woning Inspecteur (IWI)

Wil je ook Integraal Woning Inspecteur (IWI) worden?

De bouwtechnische staat van een woning is een steeds belangrijker factor die meespeelt in onder andere aanvraag van een hypotheek. Denk alleen maar aan de funderingsproblemen die o.a. door klimaatverandering spelen. Niet alleen is het waardevol voor aanvraag van een hypotheek, met een NTA8060 bouwkundig rapport kan er ook eventueel onderhandeld worden over de vraagprijs, de klant heeft immers een NTA8060 bouwkundig rapport in handen waarbij alle bouwkundige gebreken onderbouwd worden. Het is de verantwoordelijkheid voor de IWI bouwkundige om de gebreken te vinden en deze te vertalen in het rappport. Het succesvol in kaart brengen van gebreken en begroten van herstelkosten is dan ook een onmiskenbare vaardigheid in de bouwkundige inspectie branche.

De IWI (Integraal Woning Inspecteur) opleiding voor mensen die nieuwe mogelijkheden willen leveren aan hun werk en -opdrachtgevers in de bouwkundige inspectie branche. U krijgt les van professionals uit het vakgebied die alle kennis, tools en praktische voorbeelden geven om u klaar te stomen voor het echte inspectie werk.

Leerdoel

Tijdens deze opleiding leer je als woning inspecteur hoe je moet inspecteren, rapporten en adviseren volgens de NTA8060 norm. Deze NTA8060 beschrijft een eenduidige methodiek om een bouwkundige keuring van de bouwtechnische staat van een object uit te voeren. Het betreft een beoordeling op basis van een visuele vaststelling van bouwkundige gebreken.

Opleiding

De theorie opleiding bestaat uit 7 dagen, waarbij de laatste dag met een praktijk examen wordt afgerond. De opleiding wordt op meerdere plekken in Nederland gegeven. Eventueel in het vervolg kunt u het praktijk IWI volgen.

Diploma

Na het behalen van het diploma Integraal Woning Inspecteur kan je aan de slag als IWI bouwkundige. De bouwkundige rapporten van een IWI bouwkundige wordt geaccepteerd door belangrijke instanties in Nederland waaronder Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Stichting Waarborgfonds Eigen Woning, alle Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen, het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). NRVT, NVM, VBO en VastGoedPro.

Zodra je bent ingeschreven in het SERTUM register van bouwkundig inspecteurs volg je jaarlijks de Permanente Educatie (PE) dagen.

Meer informatie ontvangen om deze Integraal Woning Inspecteur (IWI) opleiding te volgen? Stuur een mail naar

Email : info@branche-bbi.nl